Bubble and squeak рецепт

Bubble & squeak

Bubble & squeak should be on everyone’s radar come Christmas time – it’s a great way of using up leftover mash, sprouts and cabbage

Freezable

Nutrition:

Highlight Nutrient Unit
kcal 212
fat 13 g
saturates 5 g
carbs 20 g
sugars 4 g
fibre 3 g
protein 7 g
low in salt 0.89 g

Ingredients

  • 1 tbsp duck fat, goose fat or butter
  • 4 rashers of streaky bacon, chopped
  • 1 onion, finely sliced
  • 1 garlic clove, chopped
  • 15-20 cooked Brussels sprouts, sliced, or leftover boiled cabbage, shredded
  • 400g cold leftover mashed potato, or cold crushed boiled potatoes

Method

Melt 1 tbsp duck fat, goose fat or butter in a non-stick pan, allow it to get nice and hot, then add 4 chopped streaky bacon rashers. As it begins to brown, add 1 finely sliced onion and 1 chopped garlic clove.

Next, add 15-20 sliced cooked Brussels sprouts or shredded boiled cabbage and let it colour slightly. All this will take 5-6 mins.

Add 400g cold mashed potato. Work everything together in the pan and push it down so that the mixture covers the base of the pan.

Allow the mixture to catch slightly on the base of the pan before turning it over and doing the same again. It’s the bits of potato that catch in the pan that define the term ‘bubble and squeak’, so be brave and let the mixture colour.

Источник

Bubble and Squeak – идеальное блюдо в первый день после Рождества

Быстрый, легкий и наполненный овощами Bubble and Squeak (Пузырь и писк) – идеальный поздний завтрак или обед на следующий день после Рождества.

Если вы провели часы на кухне за готовкой в Рождество, тогда нет лучшего обеда на следующий день, чем Bubble and Squeak.

Традиционное британское блюдо существует с 18 века, тогда оно в основном состояло из жареного мяса и капусты, хотя в настоящее время оно включает в себя почти все, что осталось от ужина, а также яйца.

Согласно Оксфордскому словарю английского языка, такое необычное название появилось из-за звуков, издаваемых мясом во время его жарки.

Когда дело доходит до Bubble and Squeak, в смесь можно почти всё что угодно, но в основном встречаются такие продукты:

200 г вареной грудки индейки, измельченной

200 г картофеля, жареного или вареного

Любые оставшиеся овощи, включая капусту, морковь и брюссельскую капусту.

Немного гусиного жира, сливочного или растительного масла

1. Если вам удалось съесть все овощи на рождественском ужине, просто сварите картофель и любые другие сырые овощи вместе в большой кастрюле с подсоленной водой в течение 20 минут.

Если вы используете оставшиеся овощи, сварите картофель, и добавьте их туда.

2. Нарежьте картофель и овощи кусками и добавьте к остаткам индейки.

Хорошо приправьте и перемешайте, по текстуре нет определённых правил, сделайте её такой, как вам нравится. Затем добавьте яйцо, перемешайте, и сформируйте небольшие лепёшки.

Совет: Гордон Рамзи советует смачивать руки, когда вы придаетё блюду форму, так ничего не будет прилипать к пальцам.

3. Если у вас остались остатки гусиного жира с Рождества, разогрейте его на сковороде. Если же нет, используйте обычное сливочное масло.

Жарьте котлетки по 3-4 минуты с каждой стороны, пока они не обретут корочку, и не станут золотисто-коричневыми .

Также, если вы следите за своим рационом, или просто не любите жирное, вместо животного жира можете использовать кокосовое масло.

4. Можете подать котлетки отдельно, или добавить к ним немного клюквенного соуса, это придаст блюду изюминки, и добавит праздничного настроения.

Не бойтесь экспериментировать

Джейми Оливер подает свой Bubble and Squeak с яйцом-пашот сверху, и холодным пивом, в то время как Гордон Рэмси предлагает добавить в смесь панчетту.

Если вы веган или вегетарианец, Рамзи также предлагает добавить кусочки феты или вяленых помидоров вместо грудки индейки.

Если Вам понравилось наше повествование или Вы хотите связаться с автором статьи, оставляйте комментарии к публикации, и он Вам обязательно ответит. Возможно, Вы сами хотите рассказать о своих туристических открытиях, читателям нашего он-лайн путеводителя будет очень интересно узнать о том, что Вы увидели, и что Вам показалось интересным! Оставляйте комментарии, вопросы, рассказывайте о впечатлениях о путешествиях, предлагайте темы для новых обзоров и статей!

Для тех, кто хочет читать наши новости в мобильной версии, оперативно следить за публикациями, подписывайтесь на наш канал в Яндекс-Дзен

Екатерина Дорошенко

Человека делают счастливым три вещи: любовь, интересная работа и возможность путешествовать. С раннего детства зачитывалась рассказами о великих путешественниках и первооткрывателях. Теперь я вполне счастливый человек, потому что сама могу делать выводы и узнавать что-то новое каждый день. По образованию лингвист — переводчик.

Источник

Bubble & squeak recipes

Transform leftovers with our bubble and squeak recipes. Potatoes, cabbage and brussel sprouts make ideal ingredients for bubble & squeak cakes and more.

Bubble & squeak

Bubble & squeak should be on everyone’s radar come Christmas time – it’s a great way of using up leftover mash, sprouts and cabbage

Bubble & squeak cakes

Gordon Ramsay’s scrumptious potato cakes are perfect for serving with your Boxing Day ham

Spiced parsnip bubble & squeak

A good Sunday side dish, or veggie main, great served with a chunky tomato chutney

All-in-one roast bubble & squeak

This bubble & squeak with sprouts, bacon and potato needn’t be relegated to leftovers – it makes a great alternative to roasties

Poached eggs with smoked salmon and bubble & squeak

Create a potato hash with a difference. The addition of cabbage ramps up the texture and nutrition, and swap bacon for leaner fish

Honey-mustard roast chicken with bubble & squeak

Try a twist on the traditional roast chicken with a honey-mustard glaze and bubble & squeak to use up leftover mash

Parsnip bubble & squeak hash

Jazz up your roast or stew with this crispy topped and tasty side dish

Celeriac, cavolo nero & bacon mash

A new take on champ using Italian kale-like cabbage, bacon and celeriac, a versatile root that’s lighter than potato

Bubble & squeak Boxing Day brunch

Rustle up this vegan bubble & squeak brunch with the veggie leftovers from your Christmas Day dinner. Perfect for a lazy start to Boxing Day

Bubble & squeak croquettes

John Torode’s fried potato rostis are packed with turnip, cabbage and crispy streaky bacon

Turkey bubble & squeak

This easy turkey recipe from Joe Wicks uses up leftover meat and veg from Christmas. It’s lean too, meaning you can get an early start on the New Year new you!

Источник

Bubble and squeak рецепт

Фотокулинар » Recipes Builder » BUBBLE AND SQUEAK
A B C D E F G H K L M N O P Q R S T U V W Y

Quantities are very approximate. It just depends on what you have left over. We often cook extra cabbage and potato for lunch or dinner, with bubble and squeak next day in mind.

Fairly dry mash and undercooked greens make the best bubble and squeak. The addition of garlic and herbs is unorthodox, but times and tastes have changed. Use whatever fresh herbs you have in the garden or on the kitchen windowsill.

Fat or oil for frying
1 onion, sliced
1 garlic clove, chopped fine
1 or 2 tablespoons of chopped, mixed, fresh herbs
Cooked Savoy cabbage or other greens, shredded or chopped
A more or less equal quantity of mashed potato 1 egg, beaten
Salt and pepper

Fry the onion until it is soft and turning brown. Fry the garlic for a moment. Add the onion, garlic and herbs to the greens and potato and beaten egg, season with salt and pepper. Mix all together. Heat the fat or oil in a frying pan and put in large spoonfuls of bubble and squeak, flattening them with a spoon or spatula. Turn them to brown on both sides. Serve piping hot with Worcestershire sauce or tomato ketchup.

Variations: Add diced, cooked bacon to the mixture, or crumble crispy streaky bacon over. Add fried slices of cooked beef or lamb.

Источник

Bubble & squeak

Bubble & squeak should be on everyone’s radar come Christmas time – it’s a great way of using up leftover mash, sprouts and cabbage

Freezable

Nutrition:

Highlight Nutrient Unit
kcal 212
fat 13 g
saturates 5 g
carbs 20 g
sugars 4 g
fibre 3 g
protein 7 g
low in salt 0.89 g

Ingredients

  • 1 tbsp duck fat, goose fat or butter
  • 4 rashers of streaky bacon, chopped
  • 1 onion, finely sliced
  • 1 garlic clove, chopped
  • 15-20 cooked Brussels sprouts, sliced, or leftover boiled cabbage, shredded
  • 400g cold leftover mashed potato, or cold crushed boiled potatoes

Method

Melt 1 tbsp duck fat, goose fat or butter in a non-stick pan, allow it to get nice and hot, then add 4 chopped streaky bacon rashers. As it begins to brown, add 1 finely sliced onion and 1 chopped garlic clove.

Next, add 15-20 sliced cooked Brussels sprouts or shredded boiled cabbage and let it colour slightly. All this will take 5-6 mins.

Add 400g cold mashed potato. Work everything together in the pan and push it down so that the mixture covers the base of the pan.

Allow the mixture to catch slightly on the base of the pan before turning it over and doing the same again. It’s the bits of potato that catch in the pan that define the term ‘bubble and squeak’, so be brave and let the mixture colour.

Источник

Читайте также:  Как запечь цуккини рецепты
Оцените статью
Adblock
detector