Honey sesame chicken рецепт

Содержание
  1. Honey Sesame Chicken
  2. What is Honey Sesame Chicken?
  3. Other Recipes You Might Like
  4. The Best Way to Prepare This Meal
  5. How To Fry The Chicken
  6. How Many Calories Per Serving?
  7. What Dishes To Serve with this Recipe?
  8. Fried Rice
  9. Garlic Bok Choy
  10. Chow Mein
  11. Kung Pao Shrimp
  12. 5 Secrets to 20 Min Dinners
  13. Honey Sesame Chicken
  14. Ingredients
  15. Frying Batter:
  16. Honey Sesame Sauce:
  17. Instructions
  18. Notes
  19. Sesame chicken(курица с кунжутом)
  20. Ингредиенты
  21. Пошаговый рецепт приготовления
  22. Пошаговые фото рецепта
  23. Дополнительная информация
  24. Honey Sesame Chicken
  25. Gallery
  26. Recipe Summary
  27. Ingredients
  28. Editor’s Note:
  29. Sesame Chicken
  30. Ингредиенты для «Sesame Chicken»:
  31. Пищевая и энергетическая ценность:
  32. Рецепт «Sesame Chicken»:
  33. Похожие рецепты
  34. Курица «Гламурная»
  35. Маринованные куриные крылышки
  36. Курица с креветками
  37. Куриные ножки по-тайски с салатом из огурца
  38. Закуска «Новогодний шашлычок»
  39. Жаркое с курицей и грибами
  40. Куриная грудка в сливочно-винном соусе
  41. Курица на тему «Шкмерули»
  42. Соте из курицы с рисом под сырной корочкой
  43. Попробуйте приготовить вместе
  44. Салат «Чафа»
  45. Цуккини с перцем в сметане
  46. Постная шоколадная халва
  47. Комментарии и отзывы
  48. Оставить комментарий или отзыв о рецепте

Honey Sesame Chicken

What is Honey Sesame Chicken?

Honey chicken is one of the most popular Chinese recipes on Rasa Malaysia.

I created that recipe two years ago and many readers have requested variations of that recipe.

Today, I am creating a new recipe called honey sesame chicken, which is quite popular on Pinterest (remember to follow me). It features best of both worlds of sesame chicken and honey chicken.

Other Recipes You Might Like

The Best Way to Prepare This Meal

To make this chicken, all you need are a few everyday ingredients that you can get at any food store or supermarket. This recipe is super simple, and you can make it anytime you want.

While most people don’t like to do deep-frying at home, I strongly urge you to do so with this honey sesame chicken recipe and other Chinese recipes on Rasa Malaysia.

The reason why we all love Chinese takeouts and dishes so much is because of the deep-fried chicken coated with rich and savory sauce.

Eat them with some warm steamed rice and you have your guilty pleasure.

So I say forget about baked chicken, let’s fry the chicken and give your stomach and palate a treat.

We all deserve to indulge once in a while.

How To Fry The Chicken

The sweetest thing about this recipe is that you don’t even really need to deep fry the chicken, as a shallow fry works very well at home.

You don’t need a deep fryer, or 6 inches of oil to deep fry a batch of chicken for dinner.

You just need a small saute pan (non-stick preferably for ease of cleaning and frying), about 2 inches of oil, a pair of long chopsticks, and you are good.

Читайте также:  Самые простые рецепты горячего шоколада

There is no wastage of oil, no splattering oil, but gloriously fried chicken pieces ready to be cooked with the sweet, tangy, and savory honey sesame sauce.

Easy, breezy, and no fuss!

How Many Calories Per Serving?

This recipe is only 416 calories per serving.

What Dishes To Serve with this Recipe?

For a wholesome meal and easy weeknight dinner, I recommend the following recipes.

Fried Rice

Garlic Bok Choy

Chow Mein

Kung Pao Shrimp

5 Secrets to 20 Min Dinners

Get tricks for quick & easy meals!

Honey Sesame Chicken

Best ever honey sesame chicken. Easy honey sesame chicken recipe with fried chicken pieces in a sticky sweet and savory honey sesame sauce.

Ingredients

  • 1 lb. (0.4 kg) boneless chicken breast, cut into 1-inch cubes or long strips
  • oil for deep-frying
  • 2 garlic, minced
  • toasted sesame seeds to garnish

Frying Batter:

  • 1 egg white
  • 1/2 cup all-purpose flour, sifted
  • 1/4 cup cornstarch
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • 1/2 cup water, ice cold
  • 1 tablespoon oil
  • 1 pinch salt

Honey Sesame Sauce:

  • 1/3 cup pure honey
  • 1 teaspoon apple cider vinegar
  • 1/2 tablespoon ketchup
  • 1 teaspoon sesame oil
  • 1 tablespoon corn starch
  • 1/2 cup water
  • 1 teaspoon salt

Instructions

  1. Whisk all the «Frying Batter» ingredients together until smooth. Set aside. Drop in the chicken cubes, mix well until they are well coated. Set aside.
  2. Mix all the ingredients of the «Honey Sesame Sauce» together and set aside.
  3. Heat up a saute pan and add about 2-inch of oil on medium to high heat. When the oil is fully heated, gently drop in the battered chicken cubes, one by one, making sure it is spread out to prevent sticking together. Continue to fry until the color changes to golden brown. Dish out and drain on paper towels.
  4. Transfer 2 tablespoons of the frying oil in a wok or skillet, stir-fry the garlic until aromatic. Add in the Honey Sesame Sauce, and bring to a light simmer or until the sauce thickens. Drop in the chicken, stir-fry a few times to combine the sauce and chicken, add the sesame seeds, dish out and serve immediately with steamed white rice, or Chinese fried rice.

Notes

Watch the cooking video on this page for step-by-step guide.

Источник

Sesame chicken(курица с кунжутом)

08 октября 2009, 11:59

Ингредиенты

  • 1 кг. куриного филе
  • 160 мл. соуса терияки
  • 2 ч.л. кукурузного крахмала
  • 2ст л орехового или растительного масла
  • 2зуб чеснока
  • 5 стебельков зелёного лука
  • 2ст л кунжута
  • 1ст л кунжутного масла

Пошаговый рецепт приготовления

и так куриное филе режим на кусочки,2см каждый.

заливаем 80мл соуса терияки,оставляем на 15-20минут,добавить пропущеный через пресс чеснок,перемешать.

кунжут поджарить до коричневого цвета.

зелёный лук порезать не мелче чем 1см.

в сковороду налить ореховое масло,раскалить на сильном огне.

немного убавить огонь и осторожно кладём курицу,обжарить минут 5,помешивая.

Читайте также:  Яичница для любимого рецепт

в миске смешать 80мл соуса терияки и кукурузный крахмал,хорошо перемешать.

вылить эту смесь на курицу и жарим мешая минутки 2,потом добавить лук,кунжут,перемешать и подавать к столу с любым гарниром.

Пошаговые фото рецепта

Дополнительная информация

МЯСО получается очень вкусное,несмотря на малое количество приготовления во времени. лука у меня не было обошлись без него.

Источник

Honey Sesame Chicken

2 – Didn’t like it

4
4 star values:

3
3 star values:

1
2 star values:

0
1 star values:

Skip ordering takeout and prepare this easy, Asian-inspired honey sesame chicken that’s deep-fried and smothered in a sweet and zesty sauce. Garnish with thinly sliced green onions, if desired.

Recipe Summary

Ingredients

Mix honey, tomato paste, apple cider vinegar, Sriracha sauce, and sesame oil together in a medium bowl.

Combine cold water, cornstarch, and 1/2 teaspoon salt in a bowl; mix well. Add to honey sauce mixture and mix well. Set aside until needed.

Sprinkle 1/4 teaspoon salt and 1/4 teaspoon garlic powder over chicken.

Whisk egg in a large bowl. Add remaining salt and garlic powder and mix well. Mix in flour. Combine water and cornstarch in a bowl; add to egg mixture and mix well. Add avocado oil and baking powder; mix well.

Pour 3 inches of peanut oil into the bottom of a wide, deep pot and heat to 325 degrees F (165 degrees C).

Place 1/2 of the chicken pieces into the batter mixture and turn to coat. Scoop tablespoonfuls of chicken and batter into the hot oil. Do not crowd the chicken. Fry in batches until chicken pieces are golden brown and no longer pink in the centers, about 1 minute per side. Transfer to a paper towel-lined plate. Check oil temperature between batches.

Pour honey sauce mixture into a large skillet. Bring to a simmer over medium heat, 3 to 4 minutes. Add all chicken pieces to the sauce; turn to coat. Sprinkle on sesame seeds.

Editor’s Note:

Nutrition data for this recipe includes the full amount of breading ingredients. The actual amount of breading consumed will vary.

Источник

Sesame Chicken

Нежное куриное филе в кляре, политое кисло-сладким соусом, а сверху – жареные кунжутные семечки – одно из блюд китайской кухни.

Ингредиенты для «Sesame Chicken»:

  • Филе куриное (т. е. 3 грудки) — 6 шт
  • Кунжут — 2 ст. л.
  • Лук зеленый (опционально) — 2 шт
  • Приправа (для курицы, для маринада) — 1 ч. л.
  • Соль (для маринада, + для кляра и соуса — по вкусу) — 1 ч. л.
  • Масло кунжутное (для маринада) — 1 ч. л.
  • Перец белый (для маринада)
  • Сахар (для маринада — 1 ч. л.; для соуса — 2 ст. л.) — 2.5 ст. л.
  • Вино белое сухое (для маринада) — 1 ст. л.
  • Мука пшеничная / Мука (для кляра) — 0.5 стак.
  • Разрыхлитель теста (для кляра) — 1 ч. л.
  • Яйцо куриное (для кляра) — 1 шт
  • Вода (для кляра) — 0.5 стак.
  • Крахмал кукурузный (для соуса) — 3 ст. л.
  • Масло растительное (для соуса) — 1 ст. л.
  • Мед (для соуса) — 3 ст. л.
  • Кетчуп (для соуса) — 2 ст. л.
  • Уксус (для соуса) — 1 ч. л.
  • Перец черный (молотый, для соуса)
Читайте также:  Стручковый чеснок рецепт маринованный

Время приготовления: 50 минут

Количество порций: 4

Пищевая и энергетическая ценность:

Готового блюда
ккал
3573.1 ккал
белки
374.2 г
жиры
70.9 г
углеводы
330.4 г
Порции
ккал
893.3 ккал
белки
93.6 г
жиры
17.7 г
углеводы
82.6 г
100 г блюда
ккал
155.4 ккал
белки
16.3 г
жиры
3.1 г
углеводы
14.4 г

Рецепт «Sesame Chicken»:

Смешать все ингредиенты для маринада. Нарезать филе кусочками и смещать с маринадом. Оставить на 30 минут мариноваться.

Смешать все компоненты кляра. Добавить воды до такой вот консистенции.

Разогреть фритюр. Кусочки маринованной курицы обмакивать в кляр и обжаривать до золотистого цвета (не пересушиваем). Кладем на салфетку для впитывания лишнего жира.

Смешиваем все компоненты для соуса и нагреваем на медленном огне, помешивая до легкого загустения.

Выкладываем цыпленка в кастрюлю, поливаем соусом и хорошо трясем или размешиваем, соус должен равномерно распределиться по поверхности.
Посыпаем зеленым луком и кунжутом.

Подписывайтесь на группу Поварёнка в Контакте и получайте десять новых рецептов каждый день!

Вступайте в нашу группу в Одноклассниках и получайте новые рецепты каждый день!

Поделиться рецептом с друзьями:

BB-код для вставки:
BB-код используется на форумах
HTML-код для вставки:
HTML код используется в блогах, например LiveJournal

Как это будет выглядеть?

Нежное куриное филе в кляре, политое кисло-сладким соусом, а сверху – жареные кунжутные семечки – одно из блюд китайской кухни.

Похожие рецепты

Курица «Гламурная»

Маринованные куриные крылышки

Курица с креветками

Куриные ножки по-тайски с салатом из огурца

Закуска «Новогодний шашлычок»

Жаркое с курицей и грибами

Куриная грудка в сливочно-винном соусе

Курица на тему «Шкмерули»

Соте из курицы с рисом под сырной корочкой

Попробуйте приготовить вместе

Салат «Чафа»

Цуккини с перцем в сметане

Постная шоколадная халва

Комментарии и отзывы

25 сентября 2009 года tat70 #

5 декабря 2008 года svet32lana #

6 декабря 2008 года Мама М-и А # (автор рецепта)

1 ноября 2008 года Алика #

7 октября 2008 года ШЕЛЛ #

6 октября 2008 года мисс #

3 октября 2008 года DAISY # (модератор)

4 октября 2008 года Мама М-и А # (автор рецепта)

4 октября 2008 года DAISY # (модератор)

3 октября 2008 года GadenKa #

3 октября 2008 года Oksy #

3 октября 2008 года nikulj #

3 октября 2008 года ladushka #

4 октября 2008 года Мама М-и А # (автор рецепта)

4 октября 2008 года ladushka #

3 октября 2008 года Дорис #

3 октября 2008 года Иришка #

3 октября 2008 года Иришка #

3 октября 2008 года Мама М-и А # (автор рецепта)

Оставить комментарий или отзыв о рецепте

Зарегистрироваться, или войти если вы уже регистрировались.

Вы можете войти на сайт без регистрации и ввода пароля, воспользовавшись своей учетной записью на следующих сайтах:

Источник

Оцените статью
Adblock
detector