Написать по английски рецепт борща

Краткий рецепт борща на английском языке с переводом

How to cook borshch?

I like borshch very much. It’s one of the most popular Ukrainian dishes. How to cook borshch? I am going to tell it.

To start with, fill a pan with water, then put washed meat there. Boil it about half an hour. Before meat starts boiling, remove the foam from water surface. It’s important.

Next stew washed vegetables (two beetroots, one carrot, two onions) on a frying pan. Add two tablespoons of tomato paste and four tablespoons of sunflower oil. Stew the vegetables for around ten minutes.

Now put one shreddedcabbage in the pan. After ten minutes put four sliced potatoes and some salt there. Wait for another ten minutes and add stewed vegetables from frying pan with bay leaf and greenery.

All components put together should boil for around five to seven minutes. Our borshch is ready now!

About cooking borsch

Borshch is a Ukrainian national dish, also it is my favourite dish. I will tell you about the ingredients:

  • beetroot
  • onion
  • meat
  • tomatoes or tomato paste
  • carrots
  • potatoes
  • greens
  • cabbage
  • salt
  • powder pepper
  • sunflower oil

To make borshch, first peel and chop vegetables: beetroot, onion and greens, slice meat and cabbage. Next boil all you have in a big pot. First, you should boil meat then add vegetables that need a longer time of cooking: beetroot, carrot, then potatoes, onion, and cabbage. Finally, wait a few hours and borshch is ready to eat.

You can add some sour cream to borshch, but it is optional. Enjoy your meal!

They say, there are as many recipes of borshch as there are homes in Ukraine, because every Ukrainian cook has his or her own variation.

Translate into Russian / Перевод на русский язык

Как приготовить борщ?

Я очень люблю борщ. Это одно из самых популярных украинских блюд. Как его готовить? Я сейчас расскажу.

Для начала надо взять кастрюлю, залить водой и опустить туда промытое мясо. Его следует варить около получаса. Перед закипанием мяса обязательно надо снять пену. Это важно.

Затем на отдельной сковороде готовим промытые овощи (две свеклы, одна морковь, две луковицы), в которые добавляем две столовые ложки томатной пасты и четыре столовые ложки подсолнечного масла. Овощи тушим примерно десять минут.

Теперь кладём в кастрюлю с мясом одну нашинкованную капусту, а через десять минут четыре нарезанные картофелины и соль. Ещё через десять минут можно добавлять тушёные овощи из сковороды, а также лавровый лист и зелень.

Всё вместе должно перекипеть пять-семь минут. Наш борщ готов!

О приготовлении борща

Борщ — украинское национальное блюдо, а ещё это моё любимое блюдо. Расскажу о его ингредиентах:

  • свёкла
  • лук
  • мясо
  • помидоры или томатная паста
  • морковь
  • картофель
  • зелень
  • капуста
  • соль
  • молотый перец
  • подсолнечное масло

Чтобы приготовить борщ, сначала очистите и нарежьте овощи: свёклу, лук и зелень; мясо и капусту нарежьте ломтиками. Затем отварите всё, что у вас есть, в большой кастрюле. Сначала вы должны отварить мясо, затем добавить овощи, которые готовятся дольше: свёклу, морковь, затем картофель, лук и капусту. После этого подождите несколько часов, и борщ готов к употреблению.

В борщ можно добавить сметаны, но это необязательно. Приятного аппетита!

Говорят, рецептов борща столько, сколько в Украине домов, ведь у каждого украинского повара есть собственная вариация его приготовления.

Источник

Параллельный перевод

библиотека параллельных текстов на английском и русском языках

Рубрики

Рецепт борща на английском языке

Рецепт приготовления борща на английском языке.

  • beef — 300 g
  • beet — 300 g
  • white cabbage — 400 g
  • potatoes — 500 g
  • carrots — 100 g
  • root parsley — 2 PCs.
  • onions — 2 heads
  • garlic — 3 cloves
  • clarified butter — 2 tbsp. spoon
  • fat — 50 g
  • sweet pepper — 1 PC.
  • Bay leaf — 1 PC.
  • sour cream — 150 g
  • parsley and dill
  • ground black pepper, salt to taste

How to prepare a recipe:
Boil the meat in 3 liters of water, add salt and pepper. Beets, cabbage and onions cut into strips, potatoes — slices.
Beet fry in butter, add a tablespoon of vinegar (3%), stew until tender in small amount of broth, add sugar (1 tablespoon), tomato paste (2 tablespoons). Strain the broth and continue to cook. Meat cut into cubes and put in boiling broth, add potatoes, cabbage and cook for 15 minutes. Then add the beets, vegetables and sweet pepper cut in shreds, spices. Cook for another 15 minutes. Add chopped garlic, pounded with fat and bring to a boil. Then let stand another 20 minutes.

Читайте также:  Рецепт постного пирога с заваркой

И перевод рецепта борща на русском:

  • говядина — 300 г
  • свекла — 300 г
  • капуста белокочанная — 400 г
  • картофель — 500 г
  • морковь — 100 г
  • корень петрушки — 2 шт.
  • репчатый лук — 2 головки
  • чеснок — 3 зубчика
  • масло топленое — 2 ст. ложки. ложка
  • жир — 50 г
  • перец сладкий — 1 шт.
  • лавровый лист — 1 шт.
  • сметана — 150 г
  • зелень петрушки и укропа
  • перец черный молотый, соль по вкусу

Приготовление:
Варить мясо в 3 л воды, добавить соль и перец горошком. Свеклу, капусту и репчатый лук нарезать соломкой, картофель — дольками.
Свекла обжарить на сливочном масле, добавить столовую ложку уксуса (3%), тушить до готовности в небольшом количестве бульона, добавить сахар (1 ст. ложку), томатную пасту (2 ст. ложки). Процедить бульон и продолжить варить. Мясо нарезать кубиками и положить в кипящий бульон, добавить картофель, капусту и варить в течение 15 минут. Затем добавить свеклу, овощи и сладкий перец нашинкованные соломкой, специи. Варить еще 15 минут. Добавить мелко нарезанный чеснок, растертый с жиром и довести до кипения. Затем дать постоять еще 20 минут.

Boil the broth. Don’t forget to salt and pepper to taste. Chop cabbage, put in a pot with broth and cook for 2-3 minutes. Peel the potatoes and cut (the way you like: cubes or shredded). Add to the pot with the broth. Chop the carrots and beetroot julienne, onion — diced. All fry in vegetable oil, add the tomato paste or chopped tomatoes. When the potatoes are almost ready, put in soup, fried vegetables. 2 minutes before readiness add the greens (parsley, dill, etc.).

Сварить бульон. Не забудьте посолить и поперчить по вкусу. Нашинковать капусту, положить в кастрюлю с бульоном и варить 2-3 минуты. Картофель очистить и порезать (как вам нравится: кубиками или соломкой). Добавить в кастрюлю с бульоном. Нарезать морковь и свеклу соломкой, лук — кубиками. Все обжарить на растительном масле, добавить томатную пасту или нарезанных помидоров. Когда картофель почти готов, положить в суп, жареные овощи. За 2 минуты до готовности добавить зелень (петрушку, укроп и др.).

Источник

Рецепт борща на английском языке

Рецепт приготовления борща на английском языке.

  • beef — 300 g
  • beet — 300 g
  • white cabbage — 400 g
  • potatoes — 500 g
  • carrots — 100 g
  • root parsley — 2 PCs.
  • onions — 2 heads
  • garlic — 3 cloves
  • clarified butter — 2 tbsp. spoon
  • fat — 50 g
  • sweet pepper — 1 PC.
  • Bay leaf — 1 PC.
  • sour cream — 150 g
  • parsley and dill
  • ground black pepper, salt to taste

How to prepare a recipe:
Boil the meat in 3 liters of water, add salt and pepper. Beets, cabbage and onions cut into strips, potatoes — slices.
Beet fry in butter, add a tablespoon of vinegar (3%), stew until tender in small amount of broth, add sugar (1 tablespoon), tomato paste (2 tablespoons). Strain the broth and continue to cook. Meat cut into cubes and put in boiling broth, add potatoes, cabbage and cook for 15 minutes. Then add the beets, vegetables and sweet pepper cut in shreds, spices. Cook for another 15 minutes. Add chopped garlic, pounded with fat and bring to a boil. Then let stand another 20 minutes.

И перевод рецепта борща на русском:

  • говядина — 300 г
  • свекла — 300 г
  • капуста белокочанная — 400 г
  • картофель — 500 г
  • морковь — 100 г
  • корень петрушки — 2 шт.
  • репчатый лук — 2 головки
  • чеснок — 3 зубчика
  • масло топленое — 2 ст. ложки. ложка
  • жир — 50 г
  • перец сладкий — 1 шт.
  • лавровый лист — 1 шт.
  • сметана — 150 г
  • зелень петрушки и укропа
  • перец черный молотый, соль по вкусу

Приготовление:
Варить мясо в 3 л воды, добавить соль и перец горошком. Свеклу, капусту и репчатый лук нарезать соломкой, картофель — дольками.
Свекла обжарить на сливочном масле, добавить столовую ложку уксуса (3%), тушить до готовности в небольшом количестве бульона, добавить сахар (1 ст. ложку), томатную пасту (2 ст. ложки). Процедить бульон и продолжить варить. Мясо нарезать кубиками и положить в кипящий бульон, добавить картофель, капусту и варить в течение 15 минут. Затем добавить свеклу, овощи и сладкий перец нашинкованные соломкой, специи. Варить еще 15 минут. Добавить мелко нарезанный чеснок, растертый с жиром и довести до кипения. Затем дать постоять еще 20 минут.

Boil the broth. Don’t forget to salt and pepper to taste. Chop cabbage, put in a pot with broth and cook for 2-3 minutes. Peel the potatoes and cut (the way you like: cubes or shredded). Add to the pot with the broth. Chop the carrots and beetroot julienne, onion — diced. All fry in vegetable oil, add the tomato paste or chopped tomatoes. When the potatoes are almost ready, put in soup, fried vegetables. 2 minutes before readiness add the greens (parsley, dill, etc.).

Читайте также:  Тыква варенье с корицей рецепт

Сварить бульон. Не забудьте посолить и поперчить по вкусу. Нашинковать капусту, положить в кастрюлю с бульоном и варить 2-3 минуты. Картофель очистить и порезать (как вам нравится: кубиками или соломкой). Добавить в кастрюлю с бульоном. Нарезать морковь и свеклу соломкой, лук — кубиками. Все обжарить на растительном масле, добавить томатную пасту или нарезанных помидоров. Когда картофель почти готов, положить в суп, жареные овощи. За 2 минуты до готовности добавить зелень (петрушку, укроп и др.).

Источник

Рецепт борща

Дорогой читатель! Администрация сайта не несет ответственности за достоверность рецепта (способа приготовления). Мы лишь перевели рецепт с сайта-источника Povar.ru

INGREDIENTS

  • 1kg beef (on the bone)
  • 2 liters water
  • 50 ml vegetable oil
  • 1 beet (boiled)
  • 1 onion
  • 200g cabbage
  • 1 carrot
  • Parsley to taste
  • 2 garlic cloves
  • 2 bay leaves
  • Salt to taste
  • 2 tablespoons tomato paste

Number of servings: 10

Количество порций: 10

Prepare all the ingredients. Put the beet in a small saucepan, cover with water (the water should completely cover the beet) and boil until cooked.

Подготовьте все продукты. Положите свёклу в небольшую кастрюлю, налейте воды (вода должна полностью покрывать свёклу) и варите до готовности.

Take a medium sized saucepan, put a piece of beef (preferably use a piece of beef with bone) in it and cover with water. The water should completely cover the beef, while it is boiling. The water should completely cover the beef. Skim it when it starts to boil. Then reduce heat and simmer for an hour and a half without a lid. At the end add some salt. If you wish, you can add spices or a little vinegar to get rid of the peculiar smell of boiled meat.

Возьмите кастрюлю среднего размера, положите в нее кусок говядины (желательно использовать говядину на косточке) и налейте воды. Вода должна полностью покрывать говядину. Снимите с нее пену, когда она закипит. Затем уменьшите огонь и варите на медленном огне без крышки в течение 1,5 часов. В конце варки добавьте соль. По желанию, вы можете добавить приправы или немного уксуса, чтобы избавиться от специфического запаха вареного мяса.

Источник

пожалуйста помогите перевести на английский язык рецепт борща

Ингредиенты:
На 3 литра воды:
Суповые кости с мясом (свиные, говяжьи или куриные) 0,5кг.,
Буряк 2шт.(около 200г.)
Морковь 2шт.(около 200г.)
Картофель 4 шт. средние
Лук репчатый 1 шт.
Капуста белокачанная 200г.
Салатный сладкий перец 1 шт.
Чеснок 1-2 зубчика
Томатная паста 2 ст.л.
Масло растительное 2 ст.л.
Зелень петрушки, укропа.
По желанию — коренья петрушки, пастернака, сельдерея — 1ст.л.
Соль, сахар — по вкусу.

Способ приготовления:
Промыть кости, положить в холодную воду , довести до кипения и снять пену, варить бульон около часа (до готовности мяса).
Почистить все овощи.
Морковь и буряк нарезать тонкой полоской, положить в бульон. Картофель порезать кубиками 1,5 — 2 см. и положить в кастрюлю через 15-20 минут после буряка.
Лук нарезать мелкими кубиками, положить в разогретую сковороду с растительным маслом и обжарить до золотистого цвета, добавить томатную пасту и прогреть пару минут.
Капусту и сладкий перец нарезать тонкой полоской.
Попробовать картофель на готовность, если готов — добавить в кастрюлю капусту, перец и томатную зажарку.
Перемешать, посолить по вкусу. Если овощи были не очень сладкими, то без стесненья добавьте пол столовой ложки сахара.
Выдавить через чесночницу или натереть на мелкой терке чеснок, добавить порезанную зелень, размешать, накрыть крышкой и снять с огня.
Время варки после добавления капусты 3-5 минут, иначе она станет мягкой и вкус будет не тот.
Если в доме есть старое сало — небольшой кусочек растолочь с чесноком и зеленью и добавить к борщу — вкус будет ярче!
В дальнейшем отбирать и нагревать нужное количество борща в отдельной кастрюльке, не кипятить!
Подавать со сметаной, хорошо идут пампушки с чесночным соусом

Components:
On 3 litres of water:
Soup bones with meat (pork, beef or chicken) 0,5кг. ,
Буряк 2шт. (about(near) 200г. )
Carrots 2шт. (about(near) 200г. )
Potato 4 piece average
Onions(bow) napiform 1 piece.
Cabbage белокачанная 200г.
Salad sweet pepper 1 piece.
Garlic 1-2 зубчика
Tomato paste 2 ст. л.
Oil vegetative 2 ст. л.
Greens of a parsley, fennel.
At will — коренья a parsley, пастернака, a celery — 1ст. л.
Salt, sugar — to taste.

Way of preparation:
To wash out bones, to put in cold water, to finish before boiling and to remove(take off) foam, to cook a broth about one hour (up to readiness of meat).
To clean all vegetables.
Carrots and буряк to cut a thin strip to put in a broth. A potato to cut with cubes 1,5 — 2 see and to put in a saucepan in 15-20 minutes after буряка.
The onions(bow) to cut fine cubes to put in разогретую a frying pan with vegetable oil and to fry up to golden color, to add tomato paste and to warm up a pair of minutes.
Cabbage and sweet pepper to cut a thin strip.
To try a potato on readiness if it is ready — to add in a saucepan cabbage, pepper and tomato зажарку.
To mix, salt to taste. If vegetables were not so sweet without стесненья add a floor of a dining room of a spoon of sugar.
To squeeze out through чесночницу or to rub on a fine grater garlic, to add the cut greens, to stir, cover and remove(and take off) from fire.
Time of cooking after addition of cabbage of 3-5 minutes, differently she(it) becomes soft and taste will be not that.
If in the house there is an old bacon — a small slice растолочь with garlic and greens and to add to a borshch — taste will be brighter!
Further to select and heat up the necessary quantity(amount) of a borshch in separate кастрюльке to not boil!
To submit with sour cream, well go пампушки with garlick sauce

What you’ll need to make a proper dish:

2 lb of the meaty pork bones
2.5 quarts of water
1 large beet, peeled and cut into thick julienne
0.5 cup of dried white beans
1 medium onion, peeled & diced
1 medium carrot, peeled and diced
1 — 2 ribs of celery, diced
1 parsley root, peeled and diced (optional)
2 potatoes, peeled and cut into thick julienne
0.5 of a small cabbage, thinly sliced
Bay leaf
Ground black pepper
Ground coriander
Hot red pepper
0.5-cup spicy tomato sauce or ketchup
1 Tbsp pork fat, chopped fine
3 cloves of garlic

In a 3 — 4 quarts pot put pork bones and water. Slowly bring water to a boil, remove scum and cook on a very low heat, covered, for an hour.

Put beans into another pot and pour water about 1″ above the beans. Bring to a boil and cook for 2 — 5 minutes. Turn off the heat, cover the pot and let it sit for another hour.

Remove bones from a pot, cut off any available meat and put it aside. Feed the bones to the garbage can. Add the beet and the beans to the broth, bring it to a slow boil, and cook, covered, till beet start loosing its color — about an hour.

Heat couple of tablespoons of vegetable oil in a skillet. Add the onion, the carrot, the celery and, if using, parsley root. Sautй, stirring from time to time, till vegetables becomes slightly golden. Add vegetables to the soup and continue cooking for another 10 minutes. Now it is time to add potatoes, meat, salt, bay leaf, spices and cook everything for another 15 — 20 minutes, till potato is soft. Now it is time to add cabbage and cook it till desired softness is achieved — some people like the cabbage soft, other on a crunchy side. To finish the borshch we will add tomato sauce and slowly boil the soup for a couple of minutes. For the final touch — smash garlic and pork fat together into a smooth paste. Add this paste to the soup and turn the heat off. Let the soup sit, undisturbed, for half an hour. Serve with the dollop of sour cream and sprinkle of chopped dill and/or parsley.

все переводы — подстрочники, англичанин фиг чего поймет.. .

НАРОД. Вы бы хоть прочитали, что размещаете!! ! пополам русиш и инглиш.. . Buriak — это что за зверь.

Borshch a Ukranian

Components: On 3 litres of water: Soup bones with meat (pork, beef or chicken) 0,5¬ú., the Beet 2ÞÔ. (nearby 200ú.) Carrots 2ÞÔ. (nearby 200ú.) the Potato 4 pieces averages the Onions napiform 1 pieces Cabbage belokachannaja 200ú. Salad sweet pepper 1 pieces Garlic 1-2 zubchika the Tomato paste 2 st.l. Oil vegetative 2 st.l. Greens of a parsley, fennel. At will — korenja parsleys, pasternaka, a celery — 1ßÔ.½. Salt, sugar — to taste.

Way of preparation: To wash out bones, to put in cold water, to finish to boiling and to remove foam, to cook a broth about an hour (up to readiness of meat). To clean all vegetables. Carrots and a beet to cut a thin strip, to put in a broth. A potato to cut with cubes 1,5 — 2 see and to put in a saucepan in 15-20 minutes after a beet. The onions to cut fine cubes, to put in razogretuju a frying pan with vegetable oil and to fry up to golden color, to add a tomato paste and to warm up pair minutes. Cabbage and

Источник

Оцените статью
Adblock
detector