Проект мой рецепт английский язык

Тема «Мой любимый рецепт» (My favourite recipe)

My favourite soup is Solyanka. My mum cooks it and I usually help her. Solyanka is a traditional Russian soup, very delicious, thick and spicy. It is a meat lover’s dream and especially nice on cold winter days. It can be cooked in different variations with beef, pork, chicken, sausage and pickles. I’m going to describe my mother’s recipe of Solyanka. She doesn’t add potatoes, by the way.

Beef on the bone – 500 g

Beef kidneys – 200 g

All kinds of meat products (ham, smoked sausage, bacon, boiled sausage, salami) – 800 g

3 barrel-salted cucumbers

Pickle brine – ½ (half) cup

Tomato paste – 3 tablespoons

Capers – 2 tablespoons (optional)

Peppercorns to your taste

Sunflower oil – 3 tablespoons

And no salt added.

  1. Boil the beef in 3 litres of water for 1,5 (one and a half) hour on medium heat.
  2. Wash the beef kidneys, cut them in halves, remove fat, skin and vessels. Leave in cold water for 15 minutes. Pour out the water, then boil the kidneys in fresh water for 5 minutes. Change the water again and let them boil for 1 hour on medium heat.
  3. Now it’s time to fry vegetables. Pour the oil into a frying pan. Add the chopped onion and fry until golden. Stir in the tomato paste. Remove the seeds from the salted cucumbers, cut them in filaments and put into the frying pan. Fry the vegetables together for 3-4 min. Pour in some hot broth, stir in well, reduce the heat to medium and continue cooking for 5 min.
  4. Take the boiled beef out of the broth, remove the bone and chop the meat. Strain the broth, pour in the pickle brine and bring to a boil.
  5. Slice the boiled kidneys thinly, cut the meat products in filaments. Now put into the broth the fried-up stuff, the meat and kidneys, meat products. Add capers, peppercorns and 1 bay leaf. Bring the soup to a boil and simmer slowly for 10 min. Solyanka is ready!

My useful tip: let your Solyanka stand for a couple of hours before you eat.

Serve with sour cream, parsley, several olives and a slice of lemon. Enjoy your meal!

Перевод

Мой любимый суп – это солянка. Моя мама готовит его, а я обычно помогаю. Солянка – традиционный русский суп, очень вкусный, густо и ароматный. Это мечта для любителя мяса и особенно хороша в холодные зимние дни. Ее можно готовить в различных вариациях с говядиной, свининой, курицей, колбасными изделиями и соленьями. Я опишу рецепт солянки от моей мамы. Кстати, она не добавляет картофель.

Говядина на косточке – 500 г

Говяжьи почки – 200 г

Все виды мясных продуктов (ветчина, копченая колбаса, бекон, вареная колбаса, салями) – 800 г

3 соленых огурца

Огуречный рассол – полстакана

Читайте также:  Рецепт 7 стаканов для очистки сосудов

Томатная паста – 3 стол.ложки

Каперсы – 2 стол.ложки (желательно)

1 лавровый лист

Черный перец горошком по вкусу

Подсолнечное масло – 3 стол.ложки

  1. Отварите говядину в 3 литрах воды в течение полутора часов на среднем огне.
  2. Промойте говяжьи почки, разрежьте на половинки, удалите жир, пленку и сосуды. Оставьте в холодной воде на 15 минут. Слейте воду и отварите почки в свежей воде в течение 5 минут. Еще раз смените воду и дайте повариться в течение 1 часа на среднем огне.
  3. Теперь настало время для зажарки овощей. Налейте в сковороду масло. Добавьте нашинкованную луковицу и поджарьте до золотистости. Добавьте томатную пасту и размешайте. Из соленых огурцов удалите семена, порежьте их соломкой и добавьте в сковороду. Готовьте овощи еще 3-4 минуты. Влейте немного горячего бульона, хорошо перемешайте, убавьте огонь на средний и продолжайте готовить еще 5 минут.
  4. Достаньте из бульона вареную говядину, уберите кость и нарежьте мясо кусочками. Процедите бульон, влейте рассол и доведите до кипения.
  5. Тонко нарежьте ломтиками вареные почки, порежьте соломкой мясные продукты. теперь добавьте в бульон овощную зажарку, мясо и почки, мясные продукты. Положите каперсы, перец горошком и лавровый лист. Доведите суп до кипения и варите на медленном огне в течение 10 минут. Солянка готова!

Мой полезный совет: оставьте солянку постоять на пару часов, прежде чем приступать к еде.

Подавайте со сметаной, петрушкой, оливками и долькой лимона. Приятного аппетита!

Источник

Презентация по английскому языку на тему «Рецепт блюда» (1 курс)

Описание презентации по отдельным слайдам:

Banoffi pie-famous English dessert

Banoffee pie is a well-known English dessert, whose recipes are «walking» a great many on the web, and, quite likely, many readers of this blog (we have a club of inveterate cooks here!:)))) it was already prepared. But if not, make sure to do something. Moreover, it is very simple and fast! I especially recommend it to those of my friends who complain to me in frustration: «Uuuu, everything is so difficult for you, for a long time… We would like something easier, without dozens of manipulations and with ordinary products, so that you want-one, two-and it’s done!». I understand you, friends! Po-Ni-mA-Yu! Sometimes that’s exactly what you want! When guests are on the doorstep, when you are tired or when you suddenly decided to please the family with a homemade yummy, right in the morning, and not to spend three days on preliminary preparations! This wonderful Banoffi pie is a real lifesaver!

ingredients
Cookies «Jubilee» — 200 g
Butter-100 g
Boiled condensed milk — 1 PC.
Ripe bananas — 3 PCs.
Cream from 33% — 200 g

Making the base
On my form-22 cm in diameter, with very low sides — I take 200 g of cookies «Jubilee» (you can other similar). I grind it in a blender into crumbs. No blender-nonsense, put the cookies in a bag and use a rolling pin or a chop hammer to tap them well. Transfer to a large bowl.

Banoffi pie-famous English dessert
Melt 100 g of butter and pour it into the cookie crumbs.

Banoffi pie-famous English dessert
Stir well.

Banoffi pie-famous English dessert
Put in a mold, evenly distribute, tamp. It is convenient to use a glass or jar with a flat bottom, a lid for glass jars, etc. Place in the refrigerator for 15-30 minutes.

Making the filling
Put a jar of boiled condensed milk, distribute. Take a delicious condensed milk, which contains only milk and sugar. Cook it yourself. Good boiled condensed milk is rarely found today.

Читайте также:  Рецепт красивого новогоднего стола

Banoffi pie-famous English dessert
Three bananas, very ripe (and better even overripe, straight black!) cut into circles and put on a layer of condensed milk.

Banoffi pie-famous English dessert
In a separate bowl, whisk 200 g of cold cream with a fat content of 33% or higher.

Banoffi pie-famous English dessert

Decorate
Spoon them over the bananas. You can try to form a kind of pattern, or you can randomly:)

Banoffi pie-a famous English dessert
Sprinkle with grated chocolate.

Banoffi pie-famous English dessert
Done!

Banoffi pie-famous English dessert
See how easy it is? And it tastes wonderful! And you can eat it without observing any strict rules and manners! Put a piece in a plate, break it with a fork, mix it and enjoy! It tastes best!

Banoffi pie-famous English dessert
And here is a video of the process of making this wonderful, fast and delicious dessert!

If you want to make Banoffi pie more festive and elegant, prepare a stable cream, say, cream with cream cheese or white chocolate, and drop off the «roses» or other shapes using a pastry bag with a nozzle. But this will be a departure from the old recipe and a different taste. Animal cream does not hold its shape well and quickly settles, so you will not make relief drawings with it, or you will make them, but they will not be very clear. Instead of Varenka, you can use caramel. Instead of grated chocolate — put the chocolate «thread» or sprinkle the pie with cocoa. Get up, fantasize, try!

and let it be delicious!

  • Свидетельство каждому участнику
  • Скидка на курсы для всех участников

Не нашли то что искали?

Вам будут интересны эти курсы:

Оставьте свой комментарий

Подарочные сертификаты

Ответственность за разрешение любых спорных моментов, касающихся самих материалов и их содержания, берут на себя пользователи, разместившие материал на сайте. Однако администрация сайта готова оказать всяческую поддержку в решении любых вопросов, связанных с работой и содержанием сайта. Если Вы заметили, что на данном сайте незаконно используются материалы, сообщите об этом администрации сайта через форму обратной связи.

Все материалы, размещенные на сайте, созданы авторами сайта либо размещены пользователями сайта и представлены на сайте исключительно для ознакомления. Авторские права на материалы принадлежат их законным авторам. Частичное или полное копирование материалов сайта без письменного разрешения администрации сайта запрещено! Мнение администрации может не совпадать с точкой зрения авторов.

Источник

Проект по английскому языку «Рецепт любимого блюда» для 6 кл

Проект по английскому языку «Рецепт любимого блюда» для 6 кл

Просмотр содержимого документа
«Проект по английскому языку «Рецепт любимого блюда» для 6 кл»

по английскому языку «My favourite dish» ( Рецепт моего любимого блюда)

Практическая: активизировать и систематизировать лексический материал по теме: «Food and Refreshments» «Еда и напитки»;

обучать репродуктивным и продуктивным видам речевой деятельности, формировать презентационные навыки и развивать коммуникативные умения учащихся на основе языковых, социокультурных (интегрированных) знаний;

развивать умения понимать тексты на английском языке.

Развивающая: развивать интеллектуальный и эмоциональный потенциал учащихся, развивать языковые и познавательные способности, готовность к коммуникации, развивать творческую активность.

Познавательная: расширять эрудицию учащихся, их лингвистический и общий кругозор.

Воспитательная: формировать у учащихся уважение к труду, воспитывать интерес к предмету (учению);

Читайте также:  Рецепт элеша с фаршем

формировать познавательную активность, потребность использования языка в различных сферах деятельности.

1 этап— погружение в проект (апрель)

На уроке, тема которого «Давайте приготовим!», разобрали рецепт, познакомились с лексикой по теме «Приготовление еды».

2 этап – основной (апрель)

Индивидуальная работа- перевести рецепт любимого блюда на английский язык, используя новую лексику. (Сдать на проверку, где учитель индивидуально дает рекомендации п переводу)

3 этап— Творческая работа – оформить проект согласно рекомендациям учителя.

4 этап— Защита проектов – рассказать рецепт приготовления любимого блюда на английском языке.

Источник

4 класс. Презентация по английскому языку. Проектная работа Пендюховой Полины. УМК Spotlight, Модуль 3. Тема проекта: My favourite family’s food.

Описание презентации по отдельным слайдам:

Project My family’s favourite food 4 класс УМК Spotlight Модуль 2 By Polina Pendukhova.

My family I have got a family. My family is not big. I have got a mother, a father, a brother and me. I have got a grandmother and a grandfather, but they don’t live with us. They live in another house not far from us. I love them. I visit my grandparents every day.

My mother’s favourite food My mother likes eating potatoes and fish.

My father’s favourite food My father likes eating borshch.

My brother’s favourite food My younger brother likes eating cakes. My mother makes them for him.

My favourite food As for me I prefer to eat fruit salad.

I like fruit salad Take 2 apples, 2 kiwis, 1 orange and 1 banana. Cut all fruits and put them into the plate. Put some yogurt. Mix the pieces of apples, kiwis, oranges and bananas. You can add some berries. Our fruit salad is ready! My recipe for you.

My granny’s favourite food My grandmother likes making blinis. I and my mother, my brother likes eating blinis with ice cream and jam. Sometimes we eat them with caviar.

My granddad’s favourite food My grandfather likes preparing barbekue. He takes chicken or lamb to prepare it.

For dessert We like eating sweets, sushki, baranki, bubliki, biscuits. We like drinking tea with milk. My brother likes drinking lemonade.

Make a meal of it! Приятного аппетита!

Презентация «Любимые блюда в моей семье» — это проектная работа ученицы 4 класса Пендюховой Полины, которая занимается по УМК Английский в фокусе. В данной работе она описала любимые блюда всех членов своей семьи, не забыв про бабушку и дедушку. Работу учащиеся выполняли дома (на бумажном носителе или в виде презентации) после изучения темы»What’s for pudding? What would you like for your tea?»(p.53,144)

Номер материала: ДБ-276390

  • Свидетельство каждому участнику
  • Скидка на курсы для всех участников

Не нашли то что искали?

Вам будут интересны эти курсы:

Оставьте свой комментарий

Подарочные сертификаты

Ответственность за разрешение любых спорных моментов, касающихся самих материалов и их содержания, берут на себя пользователи, разместившие материал на сайте. Однако администрация сайта готова оказать всяческую поддержку в решении любых вопросов, связанных с работой и содержанием сайта. Если Вы заметили, что на данном сайте незаконно используются материалы, сообщите об этом администрации сайта через форму обратной связи.

Все материалы, размещенные на сайте, созданы авторами сайта либо размещены пользователями сайта и представлены на сайте исключительно для ознакомления. Авторские права на материалы принадлежат их законным авторам. Частичное или полное копирование материалов сайта без письменного разрешения администрации сайта запрещено! Мнение администрации может не совпадать с точкой зрения авторов.

Источник

Оцените статью
Adblock
detector