- Рецепт шашлыка на английском языке с переводом
- A classic kebab recipe
- Перевод на русский
- Напишите рецепт шашлыка на английском языке.
- Параллельный перевод
- библиотека параллельных текстов на английском и русском языках
- Рубрики
- Рецепт шашлыка на английском языке с переводом
- A classic kebab recipe
- Перевод на русский
- Тема Шашлык на английском языке
- Сочинение на тему – шашлык
- Диалог – как готовить шашлык
- Шашлык – перевод на английский с примерами
- A classic kebab recipe
- Перевод на русский
Рецепт шашлыка на английском языке с переводом
Классический рецепт шашлыка на английском языке с переводом на русский.
A classic kebab recipe
Beginners in cooking barbecue can use a classic recipe that will allow you to understand the main basics and secrets of this process.
Flavorful and tender, the skewers will not leave anyone indifferent, and friendly gatherings on the nature can not be compared with anything. Recipes for this wonderful dishes there is a huge number, but there is the traditional option. Usually it is prepared from meat of mutton or pork. A simple procedure, it would seem, does not promise amazing results, but in the skilled hands miracles happen.
Pork should be fresh and pleasant pink hue. Most of all barbecue fits the neck, because the most tender meat there. During the life of the animals almost never uses this part of the body, so it retains its delicacy, in contrast to, for example, from the feet. Also the neck piece has small inclusions of fat that allows the meat to stay juicy. It cut into portions, pre-clearing of films and tendons. The product is then placed in a glass, enamel or ceramic ware.
To prepare the marinade for 1 kg of meat 3 onions, salt, black pepper or mixture of peppers, 3 tablespoons Apple cider, wine vinegar or lemon juice. Cut onion rings and mixed with other ingredients, then add the marinade to the meat. Stand the mixture from 5 hours to one day. A convenient container for marinating meat will be a few plastic bags that are nested in each other. Absolutely can not put the product into aluminum cookware.
Put marinated meat on skewers, alternating with onion rings, or put on the grill. Cook it about 15-20 minutes over hot coals, turning occasionally. Serve the kebab with ketchup, mustard, vegetables, lemon wedges. A classic kebab recipe will delight your taste and unsurpassed flavor of any gourmet.
Перевод на русский
Новички в приготовлении шашлыка могут использовать классический рецепт, который позволит понять главные азы и секреты этого процесса.
Ароматный и нежный шашлык никого не оставит равнодушным, а дружеские посиделки большой компанией на природе не сравнятся ни с чем. Рецептов этого замечательного блюда существует огромное количество, но есть традиционный вариант. Обычно он готовится из мяса, а именно из баранины или свинины. Простой порядок действий, казалось бы, не сулит удивительного результата, но в руках опытного мастера происходят настоящие чудеса.
Свинина должна быть свежей и приятного розового оттенка. Больше всего для приготовления шашлыка подходит ошеек, потому мясо там самое нежное. При жизни животные почти не задействуют эту часть тела, поэтому она сохраняет свою деликатность, в отличие, например, от ног. Также шейная часть имеет небольшие включения жира, что позволяет мясу оставаться сочным. Ее нарезают на порционные куски, предварительно очистив от пленок и сухожилий. Затем продукт кладут в стеклянную, эмалированную или керамическую посуду.
Для приготовления маринада на 1 килограмм мяса понадобится 3 луковицы, соль, черный перец или смесь перцев, 3 столовые ложки яблочного, винного уксуса или лимонного сока. Лук нарезается кольцами и смешивается с другими ингредиентами, затем полученный маринад добавляют к мясу. Выдерживают смесь от 5 часов до суток. Удобной тарой для маринования мяса будет несколько полиэтиленовых пакетов, вложенных друг в друга. Категорически нельзя помещать продукт в алюминиевую посуду.
Замаринованное мясо надевают на шампуры, чередуя с кольцами лука, или помещают на решетку. Готовят его около 15-20 минут над раскаленными углями, периодически переворачивая. Подают шашлык с кетчупом, горчицей, овощами, дольками лимона. Классический рецепт шашлыка порадует своим вкусом и непревзойденным ароматом любого гурмана.
Источник
Напишите рецепт шашлыка на английском языке.
они готовят барбекю, читай:
Ingredients
5 pounds pork spareribs, cut into serving size pieces
1/2 cup butter
1 medium onion, chopped
1 tablespoon minced garlic
1/2 cup distilled white vinegar
1 cup water
1 cup ketchup
1 cup hickory smoke flavored barbeque sauce
1 lemon, juiced
salt and pepper to taste
Cooking Instructions
Place ribs in large skillet or roasting pan. Cover with lightly salted water, and bring to a boil. Reduce heat to low, and simmer for 1 hour, or until meat is tender, but not quite falling off the bone. Remove from heat, and drain.
Place the boiled ribs in a roasting pan, and cover with sauce. Cover, and refrigerate for at least 2 hours.
Melt butter in a saucepan over medium heat. Cook the onion and garlic in butter until the onion is tender; remove from heat. In a blender, combine 1 cup water, vinegar, ketchup, barbeque sauce, and lemon juice. Pour in the melted butter mixture, and puree for 1 minute. Pour into a saucepan, and season to taste with salt and pepper. Bring to a boil, then remove from heat.
Preheat grill for medium-high heat.
Brush grill grate with oil. Grill ribs for 10 to 20 minutes, or until well browned, basting with sauce and turning frequently.
Шашлык Английский
Ингредиент: 1/2 стакана лимонного сока
1/2 стакана воды
1 крупная луковица
1 ст. ложка сушеного измельченного майорана
2 ст. ложки измельченной зелени укропа
соль и перец по вкусу
Способ приготовления: Лук очистить, вымыть и мелко нашинковать. Смешать в миксере лук, сушеный измельченный майоран, соль, перец и зелень укропа, развести лимонным соком и водой и размешать. Замариновать мясо, следя, что бы специи и зелень распределились равномерно.
А на английский сама переведи.
take some lamb filet, rickled in spicy vinegar sauce, poke through kinda barbeque sticks and cook over open fire or rather it’s heat. pour some wine over meat from time to time.
Ingredients
5 pounds pork spareribs, cut into serving size pieces
1/2 cup butter
1 medium onion, chopped
1 tablespoon minced garlic
1/2 cup distilled white vinegar
1 cup water
1 cup ketchup
1 cup hickory smoke flavored barbeque sauce
1 lemon, juiced
salt and pepper to taste
Cooking Instructions
Place ribs in large skillet or roasting pan. Cover with lightly salted water, and bring to a boil. Reduce heat to low, and simmer for 1 hour, or until meat is tender, but not quite falling off the bone. Remove from heat, and drain.
Place the boiled ribs in a roasting pan, and cover with sauce. Cover, and refrigerate for at least 2 hours.
Melt butter in a saucepan over medium heat. Cook the onion and garlic in butter until the onion is tender; remove from heat. In a blender, combine 1 cup water, vinegar, ketchup, barbeque sauce, and lemon juice. Pour in the melted butter mixture, and puree for 1 minute. Pour into a saucepan, and season to taste with salt and pepper. Bring to a boil, then remove from heat.
Preheat grill for medium-high heat.
Brush grill grate with oil. Grill ribs for 10 to 20 minutes, or until well browned, basting with sauce and turning frequently.
Источник
Параллельный перевод
библиотека параллельных текстов на английском и русском языках
Рубрики
Рецепт шашлыка на английском языке с переводом
Классический рецепт шашлыка на английском языке с переводом на русский.
A classic kebab recipe
Beginners in cooking barbecue can use a classic recipe that will allow you to understand the main basics and secrets of this process.
Flavorful and tender, the skewers will not leave anyone indifferent, and friendly gatherings on the nature can not be compared with anything. Recipes for this wonderful dishes there is a huge number, but there is the traditional option. Usually it is prepared from meat of mutton or pork. A simple procedure, it would seem, does not promise amazing results, but in the skilled hands miracles happen.
Pork should be fresh and pleasant pink hue. Most of all barbecue fits the neck, because the most tender meat there. During the life of the animals almost never uses this part of the body, so it retains its delicacy, in contrast to, for example, from the feet. Also the neck piece has small inclusions of fat that allows the meat to stay juicy. It cut into portions, pre-clearing of films and tendons. The product is then placed in a glass, enamel or ceramic ware.
To prepare the marinade for 1 kg of meat 3 onions, salt, black pepper or mixture of peppers, 3 tablespoons Apple cider, wine vinegar or lemon juice. Cut onion rings and mixed with other ingredients, then add the marinade to the meat. Stand the mixture from 5 hours to one day. A convenient container for marinating meat will be a few plastic bags that are nested in each other. Absolutely can not put the product into aluminum cookware.
Put marinated meat on skewers, alternating with onion rings, or put on the grill. Cook it about 15-20 minutes over hot coals, turning occasionally. Serve the kebab with ketchup, mustard, vegetables, lemon wedges. A classic kebab recipe will delight your taste and unsurpassed flavor of any gourmet.
Перевод на русский
Новички в приготовлении шашлыка могут использовать классический рецепт, который позволит понять главные азы и секреты этого процесса.
Ароматный и нежный шашлык никого не оставит равнодушным, а дружеские посиделки большой компанией на природе не сравнятся ни с чем. Рецептов этого замечательного блюда существует огромное количество, но есть традиционный вариант. Обычно он готовится из мяса, а именно из баранины или свинины. Простой порядок действий, казалось бы, не сулит удивительного результата, но в руках опытного мастера происходят настоящие чудеса.
Свинина должна быть свежей и приятного розового оттенка. Больше всего для приготовления шашлыка подходит ошеек, потому мясо там самое нежное. При жизни животные почти не задействуют эту часть тела, поэтому она сохраняет свою деликатность, в отличие, например, от ног. Также шейная часть имеет небольшие включения жира, что позволяет мясу оставаться сочным. Ее нарезают на порционные куски, предварительно очистив от пленок и сухожилий. Затем продукт кладут в стеклянную, эмалированную или керамическую посуду.
Для приготовления маринада на 1 килограмм мяса понадобится 3 луковицы, соль, черный перец или смесь перцев, 3 столовые ложки яблочного, винного уксуса или лимонного сока. Лук нарезается кольцами и смешивается с другими ингредиентами, затем полученный маринад добавляют к мясу. Выдерживают смесь от 5 часов до суток. Удобной тарой для маринования мяса будет несколько полиэтиленовых пакетов, вложенных друг в друга. Категорически нельзя помещать продукт в алюминиевую посуду.
Замаринованное мясо надевают на шампуры, чередуя с кольцами лука, или помещают на решетку. Готовят его около 15-20 минут над раскаленными углями, периодически переворачивая. Подают шашлык с кетчупом, горчицей, овощами, дольками лимона. Классический рецепт шашлыка порадует своим вкусом и непревзойденным ароматом любого гурмана.
Источник
Тема Шашлык на английском языке
Шашлык – barbecue [ˈbɑːbɪkjuː], shish kebab [ʃɪʃ kəˈbæb]
p, blockquote 1,0,0,0,0 —>
Мясо – meat [miːt]
p, blockquote 2,0,1,0,0 —>
Гриль – grill [grɪl]
p, blockquote 3,0,0,0,0 —>
Я очень люблю шашлык. I like barbecue very much .
p, blockquote 4,0,0,0,0 —>
Папа всегда сам выбирает мясо для шашлыка. Dad always chooses the meat for the barbecue.
Мы решили устроить барбекю во дворе. We decided to have a barbecue in the yard.
p, blockquote 5,1,0,0,0 —>
Всегда очень здорово собраться приятной компанией и приготовить шашлык. Важно правильно подготовить мясо. It is always great to gather a pleasant company and cook barbecue. It is important to properly prepare the meat.
p, blockquote 6,0,0,0,0 —>
Сочинение на тему – шашлык
В тёплые солнечные дни мы с родителями приглашаем гостей и готовим на заднем дворе шашлык. Мама и папа отправляются в супермаркет, выбирают самое свежее мясо, подбирают специи и покупают напитки. Пока родители не разрешают мне самому готовить шашлык, ведь мне всего девять лет. Я очень люблю когда все собираются вместе.
p, blockquote 7,0,0,1,0 —>
On warm, sunny days, my parents and I invite our guests and prepare a shish kebab in the backyard. Mom and Dad go to the supermarket, choose the freshest meat, pick spices and buy drinks. While parents do not allow me to cook shish kebab, because I’m only nine years old. I really like it when everyone comes together.
p, blockquote 8,0,0,0,0 —>
Диалог – как готовить шашлык
– Саша, хочешь я научу тебя готовить шашлык?
– Да, конечно!
– Тогда нам нужно выбрать хороший кусок мяса, разделать его и приправить специями.
– И можно будет начинать готовить?
– Нет, сначала нужно приготовить маринад и оставить в нём мясо на несколько часов.
– Ну а теперь можно начинать?
– Думаю да, у нас должен получиться отличный шашлык.
p, blockquote 9,0,0,0,0 —> p, blockquote 10,0,0,0,1 —>
– Sasha, do you want I’ll teach you to cook shish kebab?
– Oh sure!
– Then we need to choose a good piece of meat, cut it and season it with spices.
– And you can start cooking?
– No, first you need to prepare a marinade and leave the meat in it for a few hours.
– Well, can I start now?
– I think so, we should get a great shish-kebab.
Источник
Шашлык – перевод на английский с примерами
A classic kebab recipe
Beginners in cooking barbecue can use a classic recipe that will allow you to understand the main basics and secrets of this process.
Flavorful and tender, the skewers will not leave anyone indifferent, and friendly gatherings on the nature can not be compared with anything. Recipes for this wonderful dishes there is a huge number, but there is the traditional option. Usually it is prepared from meat of mutton or pork. A simple procedure, it would seem, does not promise amazing results, but in the skilled hands miracles happen.
Pork should be fresh and pleasant pink hue. Most of all barbecue fits the neck, because the most tender meat there. During the life of the animals almost never uses this part of the body, so it retains its delicacy, in contrast to, for example, from the feet. Also the neck piece has small inclusions of fat that allows the meat to stay juicy. It cut into portions, pre-clearing of films and tendons. The product is then placed in a glass, enamel or ceramic ware.
To prepare the marinade for 1 kg of meat 3 onions, salt, black pepper or mixture of peppers, 3 tablespoons Apple cider, wine vinegar or lemon juice. Cut onion rings and mixed with other ingredients, then add the marinade to the meat. Stand the mixture from 5 hours to one day. A convenient container for marinating meat will be a few plastic bags that are nested in each other. Absolutely can not put the product into aluminum cookware.
Put marinated meat on skewers, alternating with onion rings, or put on the grill. Cook it about 15-20 minutes over hot coals, turning occasionally. Serve the kebab with ketchup, mustard, vegetables, lemon wedges. A classic kebab recipe will delight your taste and unsurpassed flavor of any gourmet.
Перевод на русский
Новички в приготовлении шашлыка могут использовать классический рецепт, который позволит понять главные азы и секреты этого процесса.
Ароматный и нежный шашлык никого не оставит равнодушным, а дружеские посиделки большой компанией на природе не сравнятся ни с чем. Рецептов этого замечательного блюда существует огромное количество, но есть традиционный вариант. Обычно он готовится из мяса, а именно из баранины или свинины. Простой порядок действий, казалось бы, не сулит удивительного результата, но в руках опытного мастера происходят настоящие чудеса.
Свинина должна быть свежей и приятного розового оттенка. Больше всего для приготовления шашлыка подходит ошеек, потому мясо там самое нежное. При жизни животные почти не задействуют эту часть тела, поэтому она сохраняет свою деликатность, в отличие, например, от ног. Также шейная часть имеет небольшие включения жира, что позволяет мясу оставаться сочным. Ее нарезают на порционные куски, предварительно очистив от пленок и сухожилий. Затем продукт кладут в стеклянную, эмалированную или керамическую посуду.
Для приготовления маринада на 1 килограмм мяса понадобится 3 луковицы, соль, черный перец или смесь перцев, 3 столовые ложки яблочного, винного уксуса или лимонного сока. Лук нарезается кольцами и смешивается с другими ингредиентами, затем полученный маринад добавляют к мясу. Выдерживают смесь от 5 часов до суток. Удобной тарой для маринования мяса будет несколько полиэтиленовых пакетов, вложенных друг в друга. Категорически нельзя помещать продукт в алюминиевую посуду.
Замаринованное мясо надевают на шампуры, чередуя с кольцами лука, или помещают на решетку. Готовят его около 15-20 минут над раскаленными углями, периодически переворачивая. Подают шашлык с кетчупом, горчицей, овощами, дольками лимона. Классический рецепт шашлыка порадует своим вкусом и непревзойденным ароматом любого гурмана.
Источник