Рецепты от надия хусейн чизкейк наоборот

Nadiya Hussain’s Back-to-front Baked Cheesecake

Wow your dinner party guests with Nadiya Hussain’s clever back-to-front cheesecake, topped with chocolate, chopped nuts and a honey salted caramel. As seen on Nadiya’s BBC series, Nadiya’s Family Favourites.

From the book

Introduction

A simple baked cheesecake is one my favourite desserts. It can sit in the fridge and be enjoyed over the course of a week, and that ultimate slice is the best slice of all. But sometimes I feel shortchanged by the base. It’s nice enough, but often I want something more. So here I’ve baked a cheesecake without any base at all, and instead topped it with honey salted caramel and a chocolaty tiffin mixture. It’s essentially a flipped-over version of the classic, but in my opinion all the best cakes are a little back to front!

Ingredients

For the cheesecake:
butter, for greasing
900g full-fat cream cheese
200g caster sugar
150ml soured cream
3 tbsp plain flour
3 medium eggs, beaten
2 tsp vanilla bean paste
For the honey salted caramel:
50g butter
170g set honey
300ml double cream
½ tsp salt
For the tiffin crumble:
150g digestives, roughly crushed
75g unsalted butter
30g demerara sugar
50g dark chocolate chips or chunks
50g toasted hazelnuts, roughly chopped

Essential kit

You will need: a 20cm round cake tin.

Instructions

Prep time: 25 mins, plus cooling and chilling. Cook time: 1 hour.

Preheat the oven to 160C/140C fan/gas mark 3. Grease the base of a 20cm round cake tin (it mustn’t be loose-bottomed, imagine the leakage!), and line it with baking paper.

Читайте также:  Венгерский гуляш рецепт гунделя

Put the cream cheese, sugar, soured cream, flour, eggs and vanilla paste into a large bowl and give it all a good mix, just for a minute or so, until it is well combined. You don’t want to mix for too long and incorporate any air.

Pour the mixture into the prepared tin, tap it on the worktop to release any trapped air, then level the surface. Bake on the lower shelf of the oven for 1 hour.

As soon as the hour is up, open the oven door, leaving it slightly ajar. Pop a wooden spoon in the door to keep it just open and let out the heat slowly. Now turn the oven off.

Don’t take the cheesecake out until the oven is completely cold. This recipe is more about patience than anything else. (Something I am generally not good at!)

Once the oven is cool, there’s more waiting, I’m afraid. Put the cheesecake into the fridge to chill overnight.

Next day, it’s time to make the honey salted caramel. Put the butter into a small pan on a medium heat. As soon as it has melted, add the honey and cook on a medium to high heat for 10 minutes, until the caramel is a golden brown. If it starts to catch, just turn the heat down slightly. After 10 minutes, pour in the cream, give it a mix and allow it to just come up to the boil. Take off the heat and stir in the salt. Set aside.

To make the tiffin crumble, put the biscuits into a zip-lock bag and crush them very roughly. I like a good mix of big pieces, small bits and lots of crumbs. Empty them into a bowl.

Читайте также:  Рецепт от старческого слабоумия

Melt the butter and pour it on to the biscuits. Leave to cool for about 10 minutes, while you take the cheesecake out of the fridge and turn it out on to a serving plate or platter.

Add the sugar, chocolate and hazelnuts to the buttery biscuit chunks.

Now for the back-to-front bit. Put the tiffin mixture on top of the cheesecake, but not in any neat fashion or packed tightly, just piled on top in peaks and troughs.

Reheat the caramel if it has cooled too much, and pour over the cheesecake.

For any of you who have had past cheesecakes fly across the table from the sheer brute force of fighting to cut a tight biscuit base, you are welcome!

Источник

Рецепты от надия хусейн чизкейк наоборот

Войти

Авторизуясь в LiveJournal с помощью стороннего сервиса вы принимаете условия Пользовательского соглашения LiveJournal

Чизкейк наоборот

Можно сказать, что это мой первый чизкейк ever, но и его я в процессе перевертела как хотела 😀 О качественных фотографиях говорить не приходится, решение испечь было сиюминутным, на «запечатлеть» оставалось и того меньше времени. Поэтому фото чисто информативное, сорри 😀

Из продуктов я использовала:
банку 4% творога Президент (400 гр.)
полстакана сахара
3 яйца
пару ложек муки
130 гр. сливочного масла
120 граммов кукурузных хлопьев
пакетик ванилина
полстакана ликера Шериданс (можно заменить Бейлис)

Для украшения
полпачки детского печенья Хайнц
2 упаковки сливок 33%
пара ложек сахарной пудры
треть стакана ликера Шериданс
черный шоколад
белый шоколад

Для начала смешала хлопья с маслом, выложила слоем в силиконовую форму, плотно разровняла и поставила в предварительно нагретую до 180 градусов духовку на 7 минут.

Читайте также:  Рецепт крекера с водой

Творог, яйца, муку, сахар, ванилин и ликер смешала в миске. Достала форму с слоем кукурузных хлопьев из печи и выложила на неё творожную смесь. Выпекала в режиме конвекции при 180 градусах в течение 1 часа. Затем выключила духовку и, не открывая дверцы, продержала пирог там ещё около 20 минут.

Спустя время достала пирог из печи и перевернула на блюдо, таким образом кукурузная хрустящая крошка оказалась сверху. Этим можно было бы и ограничиться, подав пирог с каким-нибудь вареньем, но мне почему-то захотелось торта, поэтому я решила сделать крем 😀

Сливки с сахарной пудрой и ликером взбила миксером и нанесла на верх и бока полностью остывшего пирога. Печенье разрезала на половинки и сделала из него бортики торта. Сверху натерла черный, а затем и белый шоколад. Всё 🙂 Подавала к кофе с молоком. Торт понравился и мне, и супругу. Ликера смело можно класть и в два раза больше.

Источник

Оцените статью
Adblock
detector